PowerTECH UV-C Office i Factory rešenje

Uređaj PowerONE predstavlja idealno SMART rešenje za instant dezinfekciju za preduzeća sa preko 50 zaposlenih. Karakteristika ovog modela je da dvoje zaposlenih mogu izvršiti istovemenu dezinfekciju ili sterilizaciju uniformi, obuće, laptopova kao i svih ostalih predmeta potrebnih za obavljanje posla. Samo rukovanje uređajem je jednostavno preko telefona ili interfejs dugmeta koje ponavlja zadate operacije. Sistem šina omogućava lagano postavljanje garderobe u uređaj a sistem senzora osigurava sigurnost tokom rada.

 

Šta je PowerTECH UV-C?

U pitanju je porodica SMART uređaja koji koristi deo spektra sunčeve svetlosti da razori DNK i RNK virusa i bakterija. Sam izvor je dovoljne snage da proces koji bi trajao danima u prirodi u PowerTECH uređaju traju nekoliko sekundi. Slični uređaji su u upotrebi u bolnicama, industriji prerade hrane i na svim mestima gde je potrebna kontrolisana sredina. Karakteristika PowerTECH uređaja je jednostavnost i sigurnost koja se obezbeđuje nizom senzora koji kontrolišu rad SMART uređaja.

 

 

Dimensions 145X55X145 cm
Technology: IoT Smart Device
Control: Android/IOS
Sterilization power 300W
Lock: Magnet

 

 UVC BOX 300W

Specifikacije proizvoda: Mikroprocesorski vremenski kontroler (tajmer)

                                             Sistem naglog prekida

                                             Priključni napon: 220V / 50 Hz

                                            10 izvora UV zračenja od po 30W

                                             Potrošnja uređaja: 350W

                                              Dimenzije rešetke: 470mm x 210mm

                                             Težina uređaja: 80 Kg

                                             Stepen zaštite IP20

                                             Spoljašnje dimenzije: visina 1500mm, dubina 600mm, širina 1400mm

                                             Garancija 2 godine

Princip rada se zasniva na činjenici da mikroorganizni umiru na talasnoj dužini od 253,7nm. Uređaj se koristi za sterilizaciju instumenata, predmeta, pribora itd. Kada se upotrebljavaju uređaji zatvorenog tipa kao sto je u ovom slučaju, UV-C zračenje je samo u unutrašnjosti uređaja tako da se predmeti unutar komore direktno izlažu ultravioletnom zračenju a njihove površine se u određenom vremenskom period sterilišu. Dok su u funkciji ne smeju se otvarati zaštitna vrata, skidati zaštitni sklopovi ili stavljati ruke u unutrašnjost uređaja. Optimalno vreme sterilizacije reguliše mikrokontroler (tajmer) a zaštitu od UV zračenja kontroliše sistem naglog prekida kao i filter staklo koje štiti oči korisnika. Takođe treba obratiti pažnju na znake upozorenja koji su postavljeni na kućištima ovih uređaja.

Izrada

Izvori UV zračenja koji su ugrađeni u uređaj izrađeni su po najnovijim propisima i standardima, njihov radni vek je 9000 radnih sati. Kućište uređaja je izrađeno od čeličnog dekapiranog lima zaštićenog kvalitetnom plastifikacijom. Na snagu ugrađenih UV izvora koja je 10x30 W stepen zaštite je IP20.

Proces sterilizacije

Predmeti koji se sterilišu moraju predhodno biti očišćeni a poželjno ih je i dezinfikovati 60% alkoholom ili 0,5% natriumhloridom. Nakon toga se stavljaju u komoru uređaja, zatvaraju vrata od filter stakla i pokreće proces sterilizacije. Po završetku procesa UV izvori zračenja se automatski gase a predmeti su spremni za upotrebu. Potrebno je povremeno dezinfikovati UV izvore i unutrašnjost uređaja.

Pozitivne karakteristike uređaja:

- izuzetno ekonomičan

- jednostavna instalacija

- jednostavan i prilagodljiv dizajn

- mogućnost automatskog rada, bez angažovanja dodatne radne snage

- jednostavnost i lakoća održavanja, periodično čišćenje i zamena lampi

- ekološki je najprihvatljivije jer nema opasnih hemikalija za rukovanje i skladištenje

- nema promene ukusa, mirisa, PH vrednosti, provodljivosti itd.

- mogućnost rada u širem opsegu temeperatura ambijenta

Uputstvo